Sådan kan du indrette med gardiner

Artiklen er skrevet i samarbejde med Gardinstudiet.dk, som dagligt hjælper danskere i Århus og Aalborg med både produktionen og indretningen med gardiner.

Gardiner kan anvendes til at tilføje farve og tekstur til rummets udformning, og gardiner behøver således ikke kun benyttes til, at holde sollys og fremmede mennesker ud af hjemmet. Faktisk har gardiner mange forskellige funktioner som f.eks. sengerammer, rumdeler, illusionen af et vindue, dækning af vægge samt meget andet. Sidste del er begyndt at blive populær igen, da det ofte er nemmere at benytte et gardin end at male/ re-tapetsering igen. Herunder har vi samlet en række tips fordelt på rum således, at du kan blive inspireret til benyttelse af gardiner i hjemmet.

Gardiner i stuen

Ophængning af et gardin på væggen bag sofaen, kan være med til at skabe en blødere baggrund. Hvis din sofa er mønstrede, vælge en af de mange accentfarver for at skabe et koordineret look. For at skabe et gennemført design, så kan du bruge et mønstret gardin bag en ensfarvet sofa. Undgå at bruge mønstre på både sofa og gardin, da alt for meget mønstre ofte vil virke foruroligende. Vælg endvidere gerne et gardinstof, som har en anden tekstur end sofaen for, at skabe et spil imellem disse to enheder.

gardin i stuen

Gardiner i spisestuen

Væg-til-væg gardiner i spisestuen kan skabe et sofistikeret look. Brug et “formel” type af stof, såsom fløjl eller satin. De lysreflekterende effekter du finder ved satingardiner giver en flot belysning i rummet, og kan udvides med f.eks. en lysekrone som kan give genskær. For et ultra-elegant udseende, bruge ”metal-mesh” gardiner, som indeholder små tråde i messing, aluminium eller rustfrit stål. Typiske finish spænder fra lyse, poleret sølv til en dyb/rig bronze.

metal-mesh gardiner

Gardiner i soveværelse

Ofte er vores fokus i soveværelset på sengen, og dette kan vi naturligt styrke ved, at benytte gardiner bagved sengen. At benytte et gardin bagved sengen kan både benyttes i stationen hvor du har et vindue bagved sengen, samt i situationer hvor der ikke er. Mange vælger ofte ikke at stille sengen foran vinduet da det kan se forkert ud, men med de rette gardiner, så kan dette være en mulighed (se billedet herunder). Det stof, du vælger skal matche rummets stil. Hvis du har en formel stil i soveværelse, brug en luksuriøs stof såsom silke, satin eller velour. Stoffet tilføjer blødhed og varme til rummet, og tungere stoffer såsom fløjl hjælp med at blokkere lyd/lys i rummet.

Gardiner bagved seng

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *