Sådan vælges den holdbare sofa

Når man køber sig en ny sofa, så gælder det om ikke blot at købe en sofa som er moderne og passer til tidens trend, men at vælge en sofa der holder. Ligesom med et par gode bukser, så findes der modeller som holder længere end andre, og det er disse som man skal udvælge, hvis man vil gøre et godt køb. I dette indlæg vil vi se på en række tips til, hvordan du vælger den rigtige holdbare sofa.

sofa

1. Rammen betyder alt

En robust ramme betyder en langvarig sofa, og da dette er skelettet på din sofa, er dette det første du skal sikre er i orden. Der findes flere forskellige materiale som ramme kan være lavet i, men undgå dog rammer som er udarbejdet i spånplader, plastik og metal. Selvom metal lyder som en robust ramme, så har denne, samme med de andre, nem ved at slå revner og bøge. Går derfor efter at finde en ramme i hård træ som f.eks. eg, ask eller bøg.

Hos BoShop.dk fortælles, at ”man nemt kan teste hvor god rammen er ved, at løfte forreste hjørne af sofa, og tjekke af bagenden løfter sig ligeså”. Herefter kan man løfte sofaen hurtigt op og ned, for at mærke hvor ”nemt” resten af sofaen følger med.

2. Samlingen af sofaen

Det bedste resultat du kan få, er når rammen på sofaen består af ét helt stykke træ. Dette er dog ofte ikke muligt, og når dette er, skal du tjekker kvaliteten af samlingen af rammen. Du skal blot sikre, at der er brugt så lidt ekstra materiale til at samle sofaen, da skruer og lim ikke er holdbart, og klikbare løsning med selve træet, kun vil holde i længden.

3. Test affjedringen

De fleste sofaer har fjedre der går under navnet sinuous/ serpentine, en fin affjedring som dog kan blive slap over tiden. Jo bedre sofaen er, jo flere fjedre er der at finde i sofaen, og dette jo bedre er sofaen. ”Hvis du har mulighed for at mærke affjedringen igennem sofaen, så kan det være et godt tegn, at disse sidder så tæt som muligt” fortæller bloggeren bagved NOVApolskadesign.

4. Fyldet i puderne

Fyldet i puderne kan være en anden måde, hvorpå du kan teste holdbarheden af sofaen, men dog også en af de elementer der er svær at teste. Det kan være en fordel at holde sig fra polyurethanskum og polyesterfyld da dette nemt giver efter, og derfor efterlader mærker i sofaen efter kort brug.

Den bedste løsning er ofte, at vælge HR skum (HR Foam), og gerne i flere lag, da dette ofte holder formen bedste på sigt. På denne måde slipper du for, at få permanent aftryk efter ryg og bagdel i din sofa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *