Tips til at indrette med gulvtæpper

Har du et værelse der mangler spænding og er kedeligt, kan tilføjelsen af et gulvtæppe være den rette løsning. Selvom dette i sig selv er en god grund til, hvorfor du skal indrette med gulvtæpper, så er der mange flere. Et tæppe kan forankre et rum, definere det, tilføje varme og hjælpe med den totale indretning.

Men nu spørg du sikkert allerede – jamen hvordan skal jeg så benytte et gulvtæppe? Det første du skal gøre kan f.eks. være, at besøge Garants online udvalg af gulvtæpper (her). Når dette er sket, og du har fået en ide om hvad der faktisk findes af fede gulvtæpper, så kan du følge vores 8 tips til at indrette med gulvtæpper.

  1. Brug et tæppe til at definere eller opdele områder, såsom sofaområde eller spiseområde. Dette er specielt nyttigt i mindre lejligheder eller større værelser, der har brug for definition.
  2. Hvis du bruger mere end ét tæppe i et rum, sørg da for at de ikke har samme størrelse.
  3. Når du bruger mere end ét tæppe, er det bedste hvis disse tæpper supplerer hinanden i deres stil. Hvis ikke, kan du ende op med en skurrende eller ubehagelig effekt. Alt for mange “stridende” mønstre i et rum, vil ikke skabe harmoni.
  4. Brug gerne dit favorit gulvtæppe som grundlag for farvesammensætningen i et rum. På denne måde er du sikret en flydende egenskab i rummet. Tilføjes et gulvtæpper først efterfølgende, så sørg for at der overensstemmelse med en af gennemgående tillægsfarver som f.eks. vigtige/store nipsting.
  5. Brug et tæppe som omdrejningspunktet i dit værelse. Dette kan du f.eks. gøre ved, at male dine vægge en nuance, der ekko en af dine tæppers tillægsfarver.
  6. Lad vær med at tro, at et gulvtæppe skal være rektangulært, og indse at du har rigtig mange muligheder. Overvej f.eks. hvordan runde tæpper kan være en løsning i dit rum (se f.eks. disse her). En kombination af forskellige størrelser og former, kan ofte være en rigtig god løsning.
  7. Sammensæt gerne gulvtæpper med gulvpuder (f.eks. disse), som er en nem måde hvorpå du kan skabe en hyggelig stemning, og nemt ændre farvesammensætningen ift. sæson.
  8. Benytter du et gulvtæppe under dit spisebord, så sørg for, at der er 50-60 cm. længere end bordet (jf. billedet herunder). Det skaber ofte ikke flotte resultater, hvis gulvtæppet er mindre end bordet. En tommelfingerregel er, at stolene altid skal stå på gulvtæppet, også når folk sætter sig ned.

2

Med disse 8 tips burde du være pakket på til, at kunne sammensætte boligen med gulvtæpper på den rigtige og flotte måde. For at gøre det nemmere for dig, så har vi indsat en række billeder af gulvtæpper, som fremviser disse tips.

images images-1living-room-rugs-purple-as-contemporary-living-room-with-purple-rug-Interior-Design-Decorating-Tips-for-Living-Room-Ideas-by-Interior-Designer-4  Perfect-Country-Kitchen-Rugs-room-decor-country-style-kitchens-french-decorating-kitchen-photos-home-ideas-for-pictures-styles-cottage-house-decoration-modern-Style-Ideas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *